Spindlar och copytips

Att vara frilanscopywriter i Stockholm har många fördelar. Man träffar hela tiden nya människor och får göra väldigt mycket olika jobb.

Har nyligen avslutat ett jobb på DDB. Väldigt inspirerande att vara på en sådan bra byrå och få jobba med sköna och duktiga människor. Kommer gärna tillbaka dit.

En av mina favoritknep när det gäller att få människor att läsa copy är tipset jag fick en gång av en hyfsat känd amerikansk copywriter. Eller rättare sagt. Jag läste det i en intervju med honom. Tipset var ungefär följande: ”Får du bara till första meningen så skriver resten av sig själv. Det där har jag försökt många gånger. Vissa gånger får man till det, andra gånger så går det bara inte. Men det är väl en del av jobbet som copywriter.  Men jag försöker tänka på det varje gång jag gör något nytt.

SL och spindlar

Ett exempel är jobbet jag gjorde för Storstockholms Lokaltrafik i samarbete med Nowa. SL ville rekrytera 50 nya medarbetare till sin nya organisation. Kompetensen man sökte var allt ifrån IT-analytiker, strateger, controllers och systemvetare.  Istället för att falla in  i de vanliga rekryteringsklyschorna så använde vi ”spindeln i nätet” som en metafor för personerna som SL söker. Kampanjen har tydligen blivit väldigt framgångsrik och skapat något nytt i rekryteringsvärlden. Du hittar det här: http://sl.se/Om-SL/Jobba-pa-SL/

Återkommer mer om det här projektet.

För övrigt så gillar jag verkligen NIKES ”WRITE THE FUTURE”  film som de fick Grand Prix för i Cannes.  Visserligen var det många andra bra bidrag i en benhård konkurrens men jag tycker ändå att den höjde sig både kreativt men framför allt tekniskt.

Tänker en frilanscopywriter.

 

Relaterade inlägg

  • Blandat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *